Blommor och romantik

Är du en man som önskar vinna en dams hjärta? Vetenskapen kan ge dig lite hjälp på traven. I ”‘Say It with Flowers’: The Effect of Flowers on Mating Attractiveness and Behavior”, publicerad i Social Influence, rapporteras:

In two experiments we show that women’s perception of male attractiveness and their potential mating behavior are positively affected by simple exposure to flowers. In Study 1 women who were exposed to flowers while they watched a video of a man perceived the man to be more attractive and sexier. They also reported being more inclined to accept a date from him. In Study 2 women who were exposed to flowers responded more favorably to an explicit solicitation from a male confederate in a subsequent interaction. The results show that the simple exposure to flowers had a significant effect on women’s perception of mating attractiveness and behavior.

Glöm för allt i världen inte att inhandla en fin blombukett!

6 reaktioner på ”Blommor och romantik

  1. Det är säkert en välgjord utredning, men frågan blir omedelbart: Vill Du ha en kvinna som är intresserad av Dig eller av blommor. För mig har ”blomkvinnorna” omedelbart ett svårt handikapp…

  2. Särskilt också om dom enbart talar franska ! Himla jobbigt språk ! Där kan det bli en kontrovers direkt, och så har man kastat ut pengar på blommor . ( Diskriminering av blommor..) Undrar nu hur man följer uppstudien. Om man utvidgar den till män med blommor OCH slips, visavis männor utan slips. ( Vem betalar såna häringa ”forskningsstudier”? EU, tror vi, lite konspiratoriskt.). —- Man kan väl drista sig till en distinktion: Det finns forskning, …. och så finns det forskning.

  3. Eftersom det enbart var närvaron av blommorna som spelade roll, oavsett varifrån de kom, så måste det ju vara bättre att se till att den man ska besöka råkade nyss ha fått besök av ett blombud som lämnade blommor med anonym avsändare. Om man nu har fått för sig att det är en bra idé att hålla på och manipulera folk på det där viset, vill säga.

Kommentarer inaktiverade.