Tatueringar säger en del

Tatueringar lämnar sällan människor oberörda. Nå, det kanske finns skäl att ta en närmare titt på vilka tatueringar en person har. Studien ”Prison Tattoos as a Reflection of the Criminal Lifestyle”, publicerad i International Journal of Offender Therapy and Comparative Criminology (och baserad på ett mer omfattande arbete som återfinns här), finner följande:

The purpose of this study was to examine the relationship between prison tattoos and the criminal lifestyle and recidivism. Participants consisted of 81 male inmates with prison tattoos (i.e.,prison-themed or prison-made tattoos), 75 inmates with nonprison tattoos (e.g., animal tattoos, tattoos of ethnic origin), 52 male inmates with no tattoos, and 66 college students with tattoos. Results indicated that inmates with prison tattoos differed from inmates with nonprison tattoos, inmates without tattoos, and college students with tattoos with regard to criminal thinking styles, were at increased risk of recidivism, and presented more institutional behavioral problems, resulting in more disciplinary infractions. There were no significant differences between inmate groups with regard to number of convictions; however, additional group comparisons indicated that inmates with visible tattoos and antisocial-themed tattoos were at greater risk for recidivism and received more disciplinary infractions than inmates without visible or antisocial-themed tattoos.

På den positiva sidan finns det annan forskning som indikerar att tatueringar kan signalera biologisk kvalitet.

En reaktion på ”Tatueringar säger en del

  1. På den negativa sidan (…….suck…) kan skulle man ju då, å andra sidan/ eller å den första, , kunna säga att tatueringar signalerar mental osjälvständighet och bristande impulskontroll. Man kan mer specifikt tänka på den s.k. ”carpentereffekten”, när varje uppfattande av ett skeende åtföljs av viljan/lusten att delta/medverka i detta skeende. —– Man klassificerar som man kan, och tolkar som man kan. ( Carpentereffekten går säkert att applicera på universums näst första ögonblick också.). Överhuvudtaget kan man fråga sig om det behövs en ”filosof” för att tolka varje vetenskapsmans resultat. Ty naturvetenskapsmän är ofta oförmögna att se när de filosoferar över fakta, resp. när de inte gör det. Det är ofta häpnadsväckande lätt att forska fram data, lika svårt som det är att dra vettiga ( lagom små ) slutsatser av dem.

Kommentarer inaktiverade.