Handskar i trafiken

När jag imorse läste DI Weekend noterade jag bilder på bilhandskar (se till höger på sidan). Jag hade ingen aning om att denna produkt fanns kvar på marknaden, men upptäckten gjorde mig glad, främst av estetiska skäl. Jag finner bilhandskar tjusiga. (Påminner de inte om golfhandskar?) Däremot är frågan om de fyller någon praktisk funktion. Gör de det bekvämare att greppa ratten? Gör de det enklare att undvika att slinta när man vrider på ratten? Gör de den starkt blåsande luftkonditioneringen mer uthärdlig? Och fyller perforeringarna någon särskild funktion? I så fall, varför är andra sorters handskar i regel inte perforerade?

Jag rekommenderar även handskar vid annan typ av förflyttning än bilkörning. De är utmärkta vid cykling, då de dämpar risken för skrapsår vid fall. Och de är utmärkta vid nyttjande av kollektivtrafik, där de hjälper en att undvika att få otäcka bakterier och virus på händerna.