Enkla människor är charmiga

Enkla människor är ofta tilltalande med sin naiva livsglädje och oförställdhet. Som Oscar Wilde skriver i De Profundis:

The Philistine element in life is not the failure to understand Art. Charming people such as fishermen, shepherds, ploughboys, peasants and the like know nothing about Art, and are the very salt of the earth.

Är det något jag har svårt för är det akademiker som tror att deras titlar eller prestationer gör dem intressanta. Ofta har de sysslat med fullkomligt ointressanta saker, och ofta är de pretentiösa, uppblåsta och repetitiva. Värst av allt är de av ålderdom förfallna, som tror att akademiska meriter (eller ”livserfarenhet”) kompenserar för det fysiska. I’ll pick a simple, young and beautiful person over them any day.

Uppdatering: Drew är ett bra exempel på en enkel och mycket tilltalande människa: