Skarsgård om bibeln och koranen

Jag har tidigare klagat på att skådespelare inte är särskilt intressanta och att de får för mycket utrymme i media. Men det finns undantag. Mer av Stellan Skarsgård, tack!

– Jag bestämde mig för att jag skulle läsa Bibeln och när jag hade gjort det läste jag även Koranen. Och bägge böckerna är, om man väljer att ta dem på allvar, förskräckliga. Hemska sagor och förskräckliga historier. Följer du inte religionen ska du brinna i helvetet i evighet. Amen.
Med bakgrund av sin granskning är han därför, milt sagt, kritisk till religion. Överhuvudtaget.
– Därför är jag inte det minsta religiös. För mig är det ungefär som att tro på tomten. Och nu efter att ha lusläst både bibel och koran och dessutom inte haft någon av dessa böcker med mig med modersmjölken är jag negativt inställd till religioner.