Poesi för varje borgerlig väljare

Trots att jag är färgad av Gombrowicz syn på poesi och trots att jag avvisar kärleken: när Igitur talar så lyssnar jag. Alltid.

Kristian Lundbergs Yarden och dess uppföljare borde vara tvingande läsning för varje borgerlig väljare, för alla dem som tror att det här inte existerar, som tror att vi hela tiden väljer, att ingen hamnar i sprickorna. De borde vara tvingande läsning för alla som tror att inget skevt manifesteras, att inget börjar om i oändlighet, att ingen kärlek finns. De borde vara tvingande läsning för alla. Din egen värld av obegriplighet kan bara buga sig, instämma hummande.

Man kanske skulle ta och köpa Och allt skall vara kärlek?

En reaktion på ”Poesi för varje borgerlig väljare

  1. Vad SKA du innanför motståndets gränser att göra, det är frågan. Att ändra sig och hamna i tvekan ger ju bara olycka, bättre förstärka sina redan starka idéer! Å andra sidan kan ju ett dyk i fiendevatten ge än starkare skinn och simvana.

Kommentarer inaktiverade.