Gamlingar som klär sig ungt

Som läsare av denna blogg känner till är jag inte förtjust i åldrande. Personer som åldras kan försöka ge ett ungdomligt intryck, i tron att det kommer att göra dem mer populära bland yngre. Fungerar det? I studien ”Looking Young for Your Age: Perceptions of Anti-Aging Options”, publicerad i European Journal of Social Psychology, rapporteras:

Despite the potential benefits of looking young, we predicted that older adults who attempt to look younger than they are would threaten the distinctiveness of young adults’ social identity and, for this reason, such “passers” would be evaluated negatively. In three experiments we found that both male and female young adults negatively evaluated older adults who attempt to look younger compared to older adults who do not attempt to do so. Both male and female targets who attempt to look younger were evaluated negatively (Experiment 2), and these negative evaluations were a function of experienced threat to young adults’ social identities (Experiment 3). Older adults may attempt to look young to avoid age-based prejudice or conform to existing standards, but doing so can result in negative evaluations by younger people.

Det är nog bara att bita i det sura äpplet och acceptera det gradvisa förfallet. Det finns inga genvägar tillbaka till förlorad ungdom.

10 reaktioner på ”Gamlingar som klär sig ungt

  1. Now Your talking.

    Fast äpplet är inte särskilt surt, när allt kommer omkring

  2. Gäller det här också bland homosexuella? Jag har fått för mig att homosexuella klär sig mer som ungdomar när de blir äldre än heterosexuella. Går det hem hos unga homosexuella när gamla homosexuella gör det? Varför klär de sig annars som unga när de blir gamla? Vet du?

  3. Friheten är starkt begränsad, om man inte vill hamna i fängelse eller stötas ut ur gemenskapen. Hur får man klä sig om man är över 35, är det okej att ha långt hår?

  4. Nu kommer ju inte NONICOCLOLASOS att bli åldersmässigt oberoende, så han får aldrig uppleva det nöjet. Men tro mig, att försöka bli omtyckta av unga är det sista vi skulle företa oss.

  5. Gamla kroppar ska döljas. De stinker påminnelse om död. Dessutom sjukt religiösa…

  6. National- och företagsekonomer passar, oavsett ålder, fint i marinblå pikétröjor av märket Ralph Loren.

  7. Hur är det med folk som klär sig ungdomar som klär sig gammalt? Tycker äldre illa om det.

  8. Jag har letat efter speciella kläder avsedda för äldre, men sådant verkar inte tillverkas.

Kommentarer inaktiverade.