Övertala med kaffe

Enligt studien ”Caffeine, Cognition, and Persuasion: Evidence for Caffeine Increasing the Systematic Processing of Persuasive Messages”, publicerad i Journal of Applied Social Psychology, kan det löna sig, när du försöker övertala någon, att bjuda på rejäla mängder starkt kaffe:

These results show that caffeine can increase the extent to which people systematically process and are influenced by a persuasive communication.

(Ytterligare ett skäl för mig att inte börja dricka kaffe: jag vill inte bli övertalad bara så där.)

6 reaktioner på ”Övertala med kaffe

  1. Niclas

    Jag hade lite bråttom. Visade undersökningarna att det var just koffeinet eller bara kaffestunden?

  2. ja, det är alltid suspekt med folk som väljer annat än kaffe på avdelningsmöten. de är som sådana som inte vågar berusa sig inför andra.

  3. Som regelbunden kaffedrickare sedan 2 års ålder kan jag säga att Gevalia Colombia är i särklass. Tag vara på detta billiga och goda kaffe. Har dock aldrig upplevt kaffe som en ”uppiggande” dryck, eller någonsin konsumerat det pga det, möjligen pga ständigt höga halter koffein i kroppen, som jag psykiskt och fysiskt anpassat mig till (egen teori). Kaffe ska primärt drickas efter maten med sött tilltugg.

  4. Lite intressant det där. Jag orkar inte läsa artikeln nu utan bara ditt inlägg. Men det jag undrar är om det spelar någon roll vem som bjuder. Om jag bjuder dig på kaffe (med tilltugg) eller blir bjuden är det ju liksom lite olika gester som kanske är mer avgörande än koffeinet.

Kommentarer inaktiverade.