Tävling: Vem skrev följande?

bravo friscusSom regelbundna läsare av denna blogg känner till har jag flera gånger approcherats av juiceföretag (se här och här). Nu är det dags igen. Denna gång är det Skånemejerier som lanserar juicesorten Bravo Friscus, som är laddad med probiotika som sägs minska risken för förkylning samt reducera symptomen, om förkylningen ändå infinner sig. Du kan vinna ett presentkort på 25 kr för att gratis testa denna juice. De två som först mejlar rätt svar till mig får var sitt presentkort per post.

Tävlingen består av att ange vem som har skrivit följande:

Assume that I take a shortcut home through a park each night, and once a week on average I am robbed of my trousers — I have learned not to carry money. Is this not a voluntary transaction in which I pay a toll of one-fifth of a pair of trousers per day for access to the shortcut?

Rätt svar är George Stigler. Textutdraget är hämtat ur hans bok The Economist as Preacher, and Other Essays, publicerad av University of Chicago Press 1982.

Vinnare är Jonas Vlachos, som inkom med rätt svar 16 minuter efter det att tävlingen annonserades, och Camilla Sandberg, som inkom med rätt svar efter 55 minuter. Sådan uppmärksamhet, kopplad med kunnande, måste belönas. De får nu var sitt presentkort. Tävlingen är därmed avslutad.