Utvald juiceprovare

dsc02030Döm om min förvåning när jag i förra veckan fick ett mejl från God Morgon juice. De hade noterat att jag har bloggat om juice tidigare och ville nu informera mig om att de börjar med nypressad juice i tre varianter: apelsin, äpple och apelsin/hallon.* De frågade också om jag ville provsmaka. Jag tackade ja, nöjd över att bli betraktad som en trendsättare för första gången i mitt liv! :-)

Igår anlände, med bud, en kylväska med de tre juicerna samt tre glas, ett äpple och en apelsin (men inget hallon). Jag bad mina kollegor Carl Magnus och Camilla om hjälp med att provsmaka dem i tur och ordning och att skriva ned omdömen.

Jag kan meddela att jag fann God Morgons nypressade apelsinjuice, gjord på färska Valencia-apelsiner från Sydafrika, mycket delikat och definitivt godare än deras vanliga och färskpressade varianter. (Carl Magnus och Camilla fann å sin sida äppeljuicen, med inslag av fruktkött, prima!) Ingen av oss var särskilt förtjust i apelsin/hallon, som påminde om smoothie.

Jag kommer framöver att alternera mellan God Morgons nypressade apelsinjuice och Brämhults motsvarighet, som  ligger nära varandra smakmässigt. Båda har en lätt syrlig smak och utklassar all konkurrens i Sverige. Det som talar till Brämhults fördel är dess flaskförpackning, som jag tycker ger ett lyxigare intryck. Det som talar till God morgons fördel är de fina påklistrade etiketterna, som innehåller detaljerad information om vilken apelsinsort som används för tillfället samt ursprungsland. Apelsinerna byts efter säsong för bästa smak.

_______________

*Med ”nypressad” avses att frukterna pressas först på det ställe där juicen paketeras.