Fler borgerliga begravningar

Enligt Fonus har andelen borgerliga begravningar nästan fördubblats sedan 2001:

Borgerliga begravningar ökar nu mer än någonsin av flera skäl, berättar Bo Forslund, informationschef på Fonus. Ett skäl är att fler och fler inte längre tillhör Svenska kyrkan. Ett annat viktigt skäl är att ju fler borgerliga begravningar som sker ju fler begravningsgäster får insyn i hur det går till. Många uppskattar då den fria formen och väljer själv en borgerlig begravning när det är dags. Ökningen av borgerliga begravningar får en spiraleffekt, kan man säga.”

En glädjande utveckling (i den mån begravningar alls ska hållas, förstås). Men hur kan 92 procent fortfarande vilja begravas i en religiös ceremoni, förrättad av människor som tror att den som inte har bekänt Jesus som sin herre kommer till helvetet efter döden? Vill du det?

Om du funderar på att gå ur Svenska kyrkan, läs mer här.