Skatornas vän

Jag har länge förundrats över hur fientliga många är mot skator. ”Schas, bort, den här fågelmaten ska småfåglarna äta” — som om skatornas väl och ve är ointressant. Låt dem svälta. Nå, jag blev därför glad över att läsa följande, av Frank Skinner:

I salute magpies. If I see a magpie on its own, even if there are loads of people around, I salute. Often a subtle salute, which looks like I’m checking my hair, but I know and the magpie knows, so that’s all right.

7 reaktioner på ”Skatornas vän

 1. Medhåll, skator är vackra. Fast de äter mina vänner, de gulliga småfåglarna. Ofta skyller man på råkor och kråkor, när fågeläggen stulits och ätits upp, men det är främst skatornas basföda, inte råkornas, om jag förstått rätt.

  Cecilia
  /äter gullig kyckling flera ggr per vecka.

 2. Skator ska väll vara rätt intelligenta? Har för mig att jag såg ett program där skator i viss mån kunde lösa uppgifter tillsammans samt skapa/ nyttja redskap.

 3. Kom att tänka på skatorna i ”Castafiores juveler”. Smarta men inte så snälla.

 4. Jag gillar verkligen kråkor, de är större och kraftigare än man tror. Skator tycker jag är sisådär, de låter skränigt.

 5. Nicklas
  Det du gillar hos skatorna är deras atomistisk utanförskap.

  Identifikation.

  Jag gillar ömsinta ömsesidigt beroende Labradorer.

Kommentarer inaktiverade.