Trauma

I eftermiddags sänkte sig ett mörker över min akademiska tillvaro. Jag har i två dagar arbetat mycket hårt med att revidera en uppsats (jag och två kollegor har fått en s.k. revise-and-resubmit från en vetenskaplig tidskrift), och inför ett besök av ett par vänner stängde jag ned Word. Jag trodde att de två filerna jag hade arbetat så hårt med att förbättra var sparade — men det visade det sig att de inte var. Jag hade öppnat dem från ett mejlprogram och sedan glömt att spara ned dem på datorn. När jag tryckte på ”Spara” under arbetets gång sparades de inte på ett sätt som gick att återfå. Mycket deprimerande. Imorgon får jag börja om med allt arbete. Det känns tungt, men det rationella är förstås att inte gråta över spilld mjölk utan att gå vidare. Det gäller att soldier on. Apropå att neutralisera olycka. Har ni varit med om någon liknande datorincident?