McCains negativa sidor

Sofia Nerbrand utropade häromdagen i SvD att hon är republikan. Även om jag själv ibland har mer sympati för republikaner än för demokrater har jag svårt att känna någon större entusiasm ens för de ”vettiga” republikaner Nerbrand pekar ut: Giuliani och McCain.

mccain.jpg

Den senare vann gårdagens primärval i Florida, vilket lär innebära slutet för den förres försök att vinna republikanernas nominering. Hursomhelst, min poäng här är att jag inte kan känna någon större entusiasm för McCain, av fyra skäl.

  1. Han är mycket positiv till amerikanska krigsaktioner utomlands.
  2. Han verka stå för en i vissa avseenden tvivelaktig ekonomisk politik.
  3. Han kritiserar sin konkurrent Romney för att denne inte har varit konsekvent i sitt motstånd mot aborter och rättigheter för homosexuella. (Inkonsekvens är förvisso dåligt, men ett hemskt sakinnehåll är det också.)
  4. Hans höga ålder.