Den vackra boxaren

De flesta filmer man ser utgör underhållning för stunden. Men en del blir man berörd av på djupet. Jag har just sett Beautiful Boxer, om en thaiboxare som byter kön från pojke till flicka efter att ha vunnit ihop tillräckligt med pengar.

boxer.jpg

Filmen, som baseras på en sann historia, illustrerar att man kan nå sina fundamentala livsmål om man arbetar hårt för dem – även om dessa mål kan tyckas avlägsna och även om man möter motstånd. Det är upplyftande med människor som vågar leva i enlighet med sina sanna preferenser men sorgligt, trots allt, att så många, såväl i Thailand som i Sverige, ser det som problematiskt med personer som vill byta och som byter kön.

(Se även vad jag skrev om filmen Red without Blue, på snarlikt tema men i en helt annan kulturell kontext.)